I’ve started to learn French. (財満)

フランス語の授業ノート

Recently, I started to take a French class.  I’ve always wanted to learn French.  So I thought studying at Brigidine would be a great chance for me to learn a bit of basic French.  I talked about this to one of the French teachers in Brigidine, and she told me that I was welcome in her class anytime.  I went to the year 8 lessons which are for the beginners, but for me, it’s still difficult.  The pronunciation is very different from that of English and Japanese.  Its sound is beautiful, which I’ve heard as a general reputation.  It is amazing that I am using English as a tool to learn some brand new things.  Whenever I get attracted by something, I have tended to get absorbed in it.  Apparently I’ve got keen on French.  I am very excited to take the next lesson.  My French teacher also told me that I can take the speaking test for term1 and video tape it for me so that I can remember the moment and show it to my family and friends back in Japan.  That made me practice harder.

Learning French is fun for me!

つい先日から私はフランス語の授業に参加し始めました。私は長い間ずっとフレンチを学びたいと思っていたのでブリジディーンでの留学はフランス語の基礎を少し習得できる良い機会になるかもしれないと思っていました。私はこのことをブリジディーンのフランス語の先生に相談したところ、いつでも授業においでと言って下さったので、同じく初心者である8年生のレッスンに行ってきました。しかし私にとってはそれでも難しかったです。発音が英語とも日本語とも全く違います。聞いた感じは一般的に言われているように美しいです。真新しいことを、英語を使って学んでいることは素晴らしいと実感しています。私は何かにはまるととても熱心になります。そして私はフランス語にはまってしまったようです。次のレッスンがとても楽しみです。フレンチの先生が一学期のスピーキングのテストを受けて、私のためにその時の様子を忘れないように、日本に帰っても家族や友達に見せられるように、録画することを提案してくださったのでより練習する気が湧いてきました。