Report from Brigidine in Australia (井上)

Gokigenyo.
Two weeks have passed since we started classes.
I’m really enjoying the life at Brigidine College.
This school is different from Otsuma-tama.
For example, the most different thing is using the laptop in each class.
Everybody type words very quickly.
And the second is there is morning tea after the 2nd period.
At morning tea, we can eat snack, fruit and talk with our friends.
The third is putting on a hat.
The hat is cute.
We always have to put it on at school.

My friends in Brigidine College

I’ve already made new friends.
My friends are so kind and dependable.
My buddy is Maggie.
She helps me at any time.
The other day, my friend Tallulah took me to the dance teacher’s room to join a dance group.
So I could join it.
Now, I enjoy it every Wednesday in the morning before school.
At school, I take English, Math, Religion, Social Science, Science, Pastoral Care, PE, Dance, Japanese.
I’m going to talk about Math, Religion, Social Science and Japanese.
In Math classes, we are studying Algebra.
I have already learned it in Japan but the explanation in the Math book is all English, so I have to translate new English words to learn Math.
It takes longer for me to do the work than the other students but I am interested in Math in English.
In Religion, we learn about Christian God.
Brigidine College is a Catholic school.  Catholicism is a type of Christianity.
We discuss images of God.
Sometimes we listen to the songs that contain images of God.
This is the first time to learn about Christianity because Otsuma doesn’t teach us Christianity.
In Social Science classes, we learn about WWII.
We made a chronological table of the events from the end of WWI to the end of WWII.
Sometimes I have to write a report about history.  It’s difficult to explain in English but I make an effort.
In Japanese classes in Year 12, we learn Japanese sentences, Grammar, Kanji and so on.
I taught Kanji to Year 12 students the other day.  I enjoyed teaching but I found teaching Japanese harder than I had expected.