【留学便り】オーストラリア留学レポート④ from 村田さん

ごきげんよう!これが留学生活中に書く最後のレポートになると思います 学校では学期の終わりに近づいてきているので、アサイメントと呼ばれる試験の代わりにあるレポートやテストの準備で忙しいです。

Hi! This report will be the final report that I write while staying in Australia. At school, it is nearing the end
of the term, so we are busy with reports called assignments instead of tests and preparation for the tests.

この間H.P.E.という選択科目の体育の授業でレースがありました!Aquathlonというレースで400mの水泳の後、すぐに着替えて約2.5kmのランニングです。水泳は得意ではなかったのでランニングを必死で走りました。結果はびっくりクラスで二位でした!三位までの生徒はメダルがもらえます。ペットボトルが用意されていたり、撮影する先生も来ていたり、本格的だったので驚きでした。

The other day, I had a race in the P.E of elective subject called H.P.E class . This race is called aquathlon, in which we swim 400m and change clothes as fast as possible, and run for about 2.5km. I’m not good at swimming, so I ran frantically. I was really surprised that I was 2 place in the class! We could get a medal up to 3 place. I was surprised that the race was real, for instance, there are PET bottles for students and the teacher who takes the pictures and video of the students came to the race.

村田さん④-1

週末に、小野さんのホストファミリーとスプリングブルック国立公園に行きました!ここは世界遺産にも登録されていてオーストラリアの自然を感じることができました!ナチュラルブリッジと呼ばれる川の浸食だけでつくられた橋や、たくさんの滝がありました。

On the weekend, I went to Springbrook national park with Akane’s host family. This is one of the World Cultural and Natural Heritage Sites, and I could feel the nature of Australia. There is a Natural Bridge made by only the erosion of the river, and a lot of waterfalls.

村田さん④-2

オーストラリアでの生活の中で特に学校生活はとてもいい経験でした!歳が同じくらいの生徒と英語で会話をすることは初めての経験で、言語が通じることの喜びを感じました。最初は学校や言語も日本と違うので大変でしたが、その経験もオーストラリアでの留学があったからこそ出来たことで、悩んだことも、楽しかったことも、経験としてこれからの将来の助けとなると思います。学校、現地の生徒やホストファミリーに感謝の思いでいっぱいです!残りの時間も思いっきり楽しみます!

School life was very good experience for me in the Australian life. It was the first time to talk with
the students who is about same age in English, and I felt the pleasure of communicating. At the beginning of the school, it was so hard because everything was different from Japan. But I could go through such hard experiences probably because  I’m in Australia. Both of worries and happiness: these experiences will surely help my future. I would like to say thank you to the schools and students and host families! I’ll enjoy the rest of my time in Australia!