【留学便り】イギリス留学レポート① from 呉さん

呉_ターム留学1
ごきげんよう。皆さんお元気ですか。
私は学校生活にも慣れ、一週間が経ちました。

このプログラムでは、寮とホームステイーの両方が経験できます。
ヒースロー空港に着いた1月5日の夜はホームステイーを経験しました。ホストファミリーと対面して、イギリスで新たらな経験ができると思うと胸が弾みました。ホストファミリーは、私の片言な英語を聞きとってくれて、とてもよく理解してくれました。私の泊まる部屋には、手紙と寮での生活を想ってくれて、お菓子まで置かれてありました。
Westonbirt Schoolでは、Holford, Dorchester, Badminton という三つの寮があります。私はDorchesterという寮で、2人のルームメイトが部屋にいます。広々とした部屋で、机や椅子もあって勉強することもできます。

呉_ターム留学2必修科目以外に選択科目も色々あるので自由に選ぶことができ、私は地理とDT(Design Technology)を選びました。地理では、教科書を使って人口統計の変化について勉強をし、そのように変わった出来事などにも触れながら深く人口の変化について知ることができます。DTとはDesign Technology の省略で、近代の科学技術における機能について学び、また自分達でもデザインしながら作ることもできます。プラスチックを熱っして、Fishline を作りました。

呉_ターム留学3

毎週土曜日にはApplied Learningという授業があり、毎週違う内容をやります。この日は音楽の授業でドラムの叩き方を教わり、みんなで演奏もしました。

あっという間な一週間だったが、色々なことも学べた一週間でもあったので、これからも新たなことにもどんどん挑戦していきたいです。

Hello! How are you? About one week has passed and I got used to my new school life.

At this program , we can experience both the hall of residence and homestay.
The evening of fifth January, I met my host family. I thought that I could experience many things and became excited. When I spoke English, my host family tried to listen to me and understand me well.In the room I stayed, there were some presents on my bed, such as a letter to me and a mug and so on.
At the Westonbirt School, there are three halls of residence: Holford, Dorchester and Badminton. I’m in one of the rooms of Dorchester. There are two members in my room.

Also, in addition to required subjects, I can choose many other subjects and activities. I chose Geography and DT(Design Technology).We use our textbook to study demographic transformation in Geography. DT, another subject which I chose, is the shortened form of ” Design Technology.” We learn about the role of technology in modern life and also design and make things. I made a fishline.

Every Saturdays, we have “Applied Learning” which we learn different things every week. Last week, we learned how to play the drums! It’s really fun than I expected, because we played together.

One week was over too soon but I learned many things, so I want to continue to try a lot of new things.

呉 優貴恵