【留学便り】イギリス留学レポート① from 三森さん

ごきげんよう。15日にイギリスに到着し、既に2週間が経ちました。最初のレポートでは、学校生活について紹介したいと思います

Hello. On the 5th  of January we arrived in the UK and two weeks have already passed. In the first report, I would like to introduce my school life.

留学便り_三森さん4

モーバン・セイント・ジェームズはイギリスのモーバンにある学校です。校舎がとても広いので、教室を移動するのも一苦労です。まだ全ての部屋の場所を覚えてはいませんが、どこに行くべきかがわからなくても皆が親切に教えてくれるので安心して学校生活を過ごせます。この学校には他の国からの留学生が多くいて、私のほとんどの友達はイギリス人ではありませんが、皆英語が上手です。

Malvern St James is a girls’school in Malvern, the UK.  School buildings are very large so it is hard to move to the classrooms. I’ve not remembered the places of all rooms yet, but everybody teaches me kindly where I should go to, so I can spend my school life in peace. There are many students from other countries in this school. Most of my schoolmates are not British, but they speak English well.

留学便り_三森さん2

私たちは学食で朝食、昼食、夕食を食べます。また、ブレイクタイムとティータイムという時間が合間にあり、お菓子やドーナツを食べることができます。写真はそのときに食べたビスケットです。私はイギリスの食事について心配していましたが、とても美味しいです!全てバイキング形式で好きな物を食べることができます。

We eat breakfast, lunch, and supper in the school cafeteria. In addition, we have Break Time and Tea Time in the interval, and eat sweets and donuts. The picture is biscuits that I ate then. I was worried about British meals, but they are really delicious! They all are served buffet-style so we can eat favorite foods.

留学便り_三森さん3

次の写真はICTルームです。大妻多摩のコンピューター教室のようにたくさんのパソコンがあります。部活動がない時はここで1615分から1830分まで宿題をします。皆パソコンで授業の内容について調べたりしています。私は他にインターネットの英和辞書でわからない単語の意味を調べています。

The next picture is the ICT room. There are many laptops like the Computer Room of Otsuma Tama. When we have no club activity, we do our prep here from 16:15 to 18:30. Everybody uses laptops to prepare omorrow’s lessons. I use an English-Japanese dictionary on the Internet to search meanings of the words that I can’t understand.

紹介したいことがまだまだあるので、また後日報告します!

I still have many things I want to introduce you. I’ll report you later!

Yurie Mimori