留学便り4 from 庄子さん

ごきげんよう。ホストファミリーがまた変わり、留学も残りわずかになりました。

先週、私たちは初めて日本語の授業に参加することができました。自己紹介やディスカッションを日本語で行い楽しかったです。また、月曜には日本語を選択している生徒と先生で、オーストラリアにある日本のレストランに行き、日本食を食べました。皆日本語を使って店員さんと話していてすごかったです。

そして今週は、アセンブリーの時間に全校スピーチをしました。私にとって多くの人の前で話すのは初めてのことだったので、とてもいい経験になりました。スピーチが終わってたくさんの人が「よかったよー!」と言ってくれた時は本当に嬉しかったです。

最後になりますが、私達は多くの方のおかげで、留学を成功させることができました。留学のサポートをしてくださった全ての方に感謝をしたいと思います。ありがとうございました!!

もうすぐターム留学も終わりです!

Gokigenyou. Our host family has changed again and there are only few days left of our studying abroad.

We could join the Japanese class for the first time last week. It was very fun to introduce myself and discuss in Japanese. Moreover, on Monday, I went to a Japanese restaurant in Australia with students and teachers of Japanese class and we ate Japanese food. Everyone spoke to the clerks in Japanese. I was so surprised.

This week we gave a speech in front of all students in Assembly. It was the first time for me to speak in front of many people, but it was a very good experience. After finishing our speech, many people said to us “Your speech was very good!” So I was so happy.

Finally, thanks to everyone around us, all went well in our studying abroad. I’d like to thank all people who supported us. Thank you!!       Miki SHOJI