【オーストラリア編】ターム留学出発前メッセージ③

≪小沼さん(写真左)≫

Hello! I’m Kaho Onuma. I’m going to study abroad from January 26th to March 30th in Australia. This is my first time to go to Australia. I’m excited, but a little nervous. There are many people who have different cultural backgrounds in Australia, so I want to know different cultures such as food and school life. Also, I want to tell people about Japanese cultures, and make Japanese food. I’m looking forward to making friends. I want to talk actively and improve my English communication skills. I want to say thank you for this valuable opportunity.

ごきげんよう。私は1月下旬から2ヶ月間オーストラリアのブリジディーンカレッジに留学します。初めてオーストラリアに行くのでとても楽しみですが、少し不安もあります。オーストラリアは多民族国家なので、食文化や学校の授業の違いなどさまざまな異文化を知りたいです。また、日本の文化も現地の人々に伝えたいです。そして、たくさんの友達を作りたいです。そのために自分から積極的に話しかけ、英語でのコミュニケーション力を高めたいです。この貴重な機会を無駄にせず、頑張りたいです。

≪小松さん(写真右)≫

Hello! I’m Moeko Komatsu. I’m going to study in Australia from January 27th to March 30th. I’m interested in labor problem, so I’m going to see the differences of work environment between Japan and Australia, and consider how Japanese society should be. Also, because my hobby is watching birds, I would like to see unique birds in Australia and take a lot of pictures. I’m always nervous when I talk with a new person, but I will actively talk to many people in order to make many friends. I’m usually told to be more confident by many people, so I would like to gain confidence through this opportunity.

ごきげんよう。私はオーストラリアのブリジディーンカレッジで2ヶ月間勉強します。私は日本の労働問題に興味があるので、オーストラリアと日本の労働環境や考え方の違いを見てきたいと思っています。野鳥観察が好きなので、いろいろな鳥の写真を撮りたいです。初対面の人と話すことは苦手ですが、自分から積極的に話しかけていきたいです。この留学を通して、自分への自信を得て成長したいです。