【イギリス】ターム留学出発前メッセージ①

新年が明けて、ターム留学(3学期だけの留学)がいよいよ始まります。すでに、イギリス組とドイツ組は日本を離れ、現地に到着しています。これから4回に分けて、行き先別に、ターム留学生達の出発前のメッセージをご紹介します。1回目:イギリス、2回目:ドイツ、3回目:オーストラリア、4回目:ニュージーランドです。まずは、イギリスへ留学した2名のメッセージからご紹介します。

イギリス①

≪但馬さん(写真左)≫

Hello! I’m Aya Tajima. I’m going to study abroad from January 4th to March 30th in the U.K. I will mostly stay in a dorm, which is one of many things that I’m looking forward to.
I hope to make many friends and talk a lot with them. At school, I’m going to take Religious Study class. It is really new to me. I have never studied about religion, so I chose that class. And also I will do a homestay. I would like to know about the lifestyle in the U.K. I’ll report my stay in the U.K. so please have a look!

ごきげんよう。但馬綾です。私は1月から約3ヶ月間イギリスのウェストンバートスクールに留学します。現地では主に学校の寮に入ります。寮の生活は初めてなのでとても楽しみです。それから、週末と短い休み期間にはホームステイもする予定です。イギリスでの生活がどんなものなのか知りたいです。現地での生活についてのレポートを書くのでよかったらみてください。

≪藤本さん(写真右)≫

Hello! I’m Maria Fujimoto.I’m going to study abroad at Westonbirt School from January 4th to March 31th in England. I have three things I want to do during this study abroad. First, to improve my English skills. Second, to develop a global awareness. Third, to communicate with something only I can do. I have been playing the piano since I was a child and I have been playing the viola since I was a junior high school student, so I want to communicate with others with my piano and viola skills. I’ll be able to experience both dormitory and homestay, so I want to find the differences between the lifestyle of England and that of Japan.

ごきげんよう。私は、1月4日から3月31日までイギリスのウェストンバートスクールに留学します。
私がこの留学で達成したい目標は3つあります。1つ目は、高い英語のスキルを身につけること。
2つ目は、国際的な視野を身につけること。3つ目は、私にしかできない何かで交流を深めることです。
私は、幼い頃からピアノを習っていて、弦楽部でヴィオラを弾いています。なので、私は音楽を通して交流を深めたいと思っています。また、イギリスは寮とホームステイの両方を経験することができるので、寮での生活やホームステイを通してイギリスと日本の違いなどを発見して、文化的な交流でたくさんのことを学んで視野を広げたいと思います。