クラブ活動-ESS同好会 最新情報(2017年10月31日)

ESS Halloween Pumpkin Carving

2017ESS_どのパンプキンもよく出来ています!

The fall season isupon us again and with it the leaves are turning color and there is a crispness in the air. That means one of our favorite harvest festivals has come. Yes, it’s Halloween! To celebrate it, our ESS members have done their traditional pumpkin carving. On the night when ghosts and goblins roam the Earth, the ESS members made happy, smiling Jack O’Lanterns to chase away bad spirits and to give a cheerful greeting to the students of Otsuma Tama Jr. and Sr. High School as they enter school. They worked hard on designing the right faces they wanted to make and then they put on their gloves, grabbed their saws and went to work. Take a look at their nice Jack O’Lanterns when you enter school. Can you guess who some of the characters are? HAPPY HALLOWEEN!

今年も学園通りの欅の木が色づき始め、ハロウィーンカービングの季節がやってきました。ESS同好会メンバーも毎年楽しみにしています。ハロウィーンの言い伝えとして、古代ケルトでは一年の終わりが10月31日とされていて、日本のお盆のように死者の霊が家族に会いに来るといわれています。しかし日本とは違い、精霊や悪霊も一緒に来てしまうと信じられていました。そこで、ジャック・オー・ランタンが作られ始めました。それは、オレンジ色のカボチャ(お守りとしての意味があるそうです)を目や口などの形にくりぬいていき、その内側にロウソクを立て、悪霊から守る役割を果たしてきました。今年のパンプキンカービングは総勢16名の参加で、カボチャも8個用意しました。中2、中3の生徒たちは、昨年より凝ったデザインのものを作りました。それぞれが何のデザインかを当ててみてください!

▼ HAPPY HALLOWEEN!

2017ESS_まずはデザインを考えます①まずはデザインを考えます 2017ESS_その後くり抜き作業です②その後くり抜き作業です
2017ESS_余分なものは全て取り除きます③余分なものは全て取り除きます ESS生徒が黒板に描いたイラスト
2017ESS_斬新なデザインです!④斬新なデザインです! 2017ESS_けがをしないように気をつけて⑤けがをしないように気をつけて

2017ESS_みんな良い笑顔ですみんな良い笑顔です

2017ESS_どのパンプキンもよく出来ています!どのパンプキンもよく出来ています!