【留学便り】イギリス留学レポート② from 大野さん

ごきげんよう。
皆さんお元気ですか。イギリスは寒い日が続いています。しかし最近少しずつ寒さが和らいで、コートなしでも耐えられるような気温です。

Hello! How are you? The weather in England is still chilly, but recently I felt the weather is getting warmer.

大野_ターム留学1 1ヶ月たった今、ネイティブスピードの英語に少し慣れてきました
が、話している内容をしっかりと理解できるまでにはいきません。
毎日毎日沢山の新しい英単語に出会っては調べ、出会っては調
べという繰り返しです。

Now that one month has passed, I’ve got used to
listening to English of native speed. But currently
I still can’t understand all of the conversations.

Malvern hillから撮った Malvernの街

今回のレポートでは寮生活について触れたいと思います。1回目のレポートで伝え忘れてしまいましたが、私たちは寮から学校へ通っています。私はMountという学校から一番離れた寮です。この学校は留学生を積極的に受け入れているため、寮には沢山の留学生がいます。ヨーロッパ、アメリカ、アフリカやアジアと世界中からこの学校に来ています。

This time, I’ll talk about the life of boarding house. We go to school from boarding house. This school willingly accepts students from all over the world.  So, there are many international students    in the boarding house.

寮生は夕食を学校でとった後、寮に戻って再び勉強時間(Prep time)となり、その後自由時間となります。しかし、この学校は宿題が多い、というよりも1つの宿題にとても時間がかかります。ほとんどの宿題がネットで調べて、それを自分なりにまとめた後wordに書き出して印刷し提出、またはメールで先生に直接送るというものです。私はこの慣れない作業に倍の時間がかかってしまい、よく自由時間も宿題をしています。
しかし、寮では皆でお菓子を作ったり、映画を見たり、寮長さんが週末に皆で買い物に行く予定を立ててくださったりと寮生活はとても楽しいです。

The boarders have supper at school, then we return to the boarding house and have prep time again. And if we finish our prep early, we have free time. However, there’re a lot of prep in my school. Most of the prep requires me to research about the topic, conclude and summarize, and also write it into a word document, and finally print the completed prep and hand it in or send to my teacher through email. These preps are tough for me, so it takes a long time for me. In consequence, I frequently do my prep in the free time…

大野_ターム留学2 しかし、寮では皆でお菓子を作ったり、映画を見たり、
寮長さんが週末に皆で買い物に行く予定を立ててくだ
さったりと寮生活はとても楽しいです。

Nevertheless, it is enjoyable to spend time
here because we have baking weekly,
watching movies at the weekend.Moreover,
we usually go shopping at weekends!

まだまだ話したいことが山ほどあります!また次のレポートも見ていただけると嬉しいです!

I have plenty things that I would like to share with you! Please take a look at the next report!
Thank you.

大野琴音