留学便り3 from 長谷川さん

ごきげんよう。

留学生活ももう半分が過ぎ、残り1か月をきりました。

学校が始まってからは時間が過ぎるのが本当に早く、あっという間に1週間が過ぎてしまうので、残りの留学生活も楽しみながら充実させたいです。

友達との会話は、まだスムーズにはいかない時も多いですが、最初よりは少しだけコミュニケーションをとれるようになってきました。

それでは今日は私の休日を紹介します。

More than half of my stay in Australia has passed and I have less than a month left. Since school started, I’ve felt that time has flown by very quickly, so I want to enjoy my remaining days and have a fulfilling time in Australia.

Sometimes I still can’t have a smooth conversation with my friends but I’m becoming better at communicating with them little by little.

Today, I’d like to tell you about my holidays.

Feb.28(Sat)

ホストファミリーがLone Pine Koala Sanctuaryというコアラパークに連れて行ってくれました。そこはAustralia Zooよりは小さく、動物の種類も少ないですが、コアラやカンガルーなどのオーストラリアらしい動物をより近くでたくさん見ることができました。20匹近くのカンガルーの群れや今までに見たこともないようなすごくきれいな色の鳥も見ることができて、楽しかったです。

My host family took me to Lone Pine Koala Sanctuary. It was smaller than Australia ZOO, but we could see more of Australia’s animals, like koalas and kangaroos, up close. I could also see a group of about 20 kangaroos and some very beautiful birds that I’ve never ever seen before there, so it was a lot of fun.

Lone Pine Koala Sanctuary

色鮮やかな鳥

Mar.1(Sun)

私のホストマザーはキリスト教徒で、日曜日の朝に教会に行くようなので、私も連れて行ってもらいました。時間は8時から9時半ぐらいまでで、教会といっても堅すぎなかったので、私も入りやすく、なじむことができました。そこではみんなで神様についての歌を歌ったり、話を聞いたりしました。私にとっては初めての経験だったので少し緊張しましたが、とても貴重な経験になりました。

My host mother is Christian and she goes to the church on Sunday morning, so she took me there. It was from eight to around nine thirty and I could fit in with other people easily because it was not so formal. We sang songs and listened to the stories about God there. It was my first time, so I was a little nervous, but it became precious experience for me.

長谷川