留学便り No.1 from 庄子さん

AUSTRALIA

こんにちはー!皆さんお元気ですか。私は元気です。

My host family

成田空港から2人だけで行くということもあり緊張しながらも、1月25日にオーストラリアに無事に到着しました。ブリスベン空港で外気に触れた時、ものすごい暑さに驚きました。今から振り返ってもこの日が一番暑かった気がします。そのまま直で学校に行きホームステイファミリーと対面し、ここから1人だということに不安でしたが家に着くまでに楽しみに変わりました。ホストファミリーは、私の意思を快く理解してくれたり、お兄ちゃんが3人とホストシスターの4人兄弟なので賑やかで楽しく、今では自宅にいるように心地がいいお家です。

My host sister

学校は1月29日に始まり、今度はバディー(色んな場所に連れてってくれる子)に会いました。年下の子ですが、そう思えないくらい頼もしい!キリスト教の学校なので祈りの時間があったりと、異文化に触れることができ楽しいです。ここで、私がびっくりした話を。大妻多摩ではお昼の時間より前にお腹がすいてもお弁当を食べてはいけませんね!?ここブリジディーンカレッジには、モーニングティー(10:30)とランチブレイク(12:30)という2回お昼を食べる時間が時間割にあるんです。

プールカーニバルの様子

1月30日は学校二日目にしてプールカーニバルという行事がありました。泳ぐのが上手な子が泳ぎ、他は応援するというものです。チームが分かれており、仮装してる人もいたし、皆、のどを嗄らすくらい応援に熱を入れてました。私はお弁当を食べながら見てましたけど。

今は学校では、授業も友達の会話も分からないような状態ですが、とりあえず色々楽しいです。自分から積極的に話しかけられるように努力したいと思います。

庄子未来

Hello!  How are you?  I’m fine.

On January 25th, we arrived in Australia safely, being nervous that we were going to go there from Narita Airport, just the two of us. I was surprised that it was terribly hot when exposed to the air in Brisbane Airport. I think this day was the hottest, looking back from now.  We went straight to school and I met my host family. Though I worried about being alone, it turned into fun before getting to the house. My host family is willing to understand my feeling, and I have three host brothers and a host sister so it’s fun. Now I feel at home here and very comfortable.

On January 29th, this time, I met my Buddy, who takes me everywhere at school including classes. She is younger than me but she’s very reliant. The school is Christian so we have time for prayers. I’m happy to experience the different culture.

I’ll tell you the story that I was surprised at. In OTSUMATAMA, you can’t eat before lunch, can you? But in BRIGIDINE College you have two lunch times; morning tea and lunch break.

On January 30th, which was two days after school started, we had a pool carnival. Girls that can swim well swam and the others cheered for them. Some people wore fancy dress, and everyone got heated up to cheer in teams. Though I only watched it, eating lunch. (^^)

Now I can’t understand what teachers or friends are saying. Well, I am a having good time. I’d like to make an effort to talk willingly.

Miki SHOJI